Sangha Dag in Malden op 24 februari

Een Hartverwarmende en Verbindende dag met Spiritueel gelijkgestemden

Prabha Ma

3/3/20242 min read

red plant
red plant

Op zaterdag 24 februari hebben we een hartverwarmende en verbindende Sangha dag gehad in Malden. Het was een dag vol spirituele verbinding, waarbij we samen mantra's hebben gezongen, Sanskriet gebeden hebben gereciteerd en hebben gemediteerd. Het zijn mooie dagen om de spirituele leer van Vedanta in de praktijk te brengen: in verbinding en eenheid met elkaar samen zijn als een grote familie. Want in wezen zijn we allemaal 'familie' van elkaar.

Verbindende Sangha dag in Malden

De dag sloten we af met het zingen van Sanskriet gebeden, die dagelijks binnen International Vedanta Society gezongen worden. Deze oude gebeden hebben een diepgaande betekenis en brengen ons dichter bij onze innerlijke wijsheid. Samen hebben we de woorden gereciteerd en de trillingen ervan gevoeld in ons lichaam en geest.

De dag begon met een warm welkom, waarbij we gezamenlijk genoten van een kopje thee met een zelfgebakken stuk taart. Vervolgens zijn we samen mantra's gaan zingen, waarbij de klanken zich vulden met positieve energie en harmonie. Het zingen van mantra's heeft een krachtige uitwerking op ons welzijn en brengt rust en vreugde in ons hart. De meditatie daarna maakte het mogelijk om dit nog meer in ons te integreren en om ons te verbinden met onszelf en met elkaar.

Na dit moment van spirituele samenzijn was het tijd voor een verkwikkende wandeling in het bos. De natuur bood ons een prachtig decor waarin we konden genieten van de stilte en de schoonheid om ons heen. De frisse lucht en het groen van de bomen hielpen ons om nog dieper in contact te komen met onszelf en met de natuur.

Bij terugkomst van de wandeling stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar. Iedereen had iets lekkers meegenomen en we deelden met elkaar wat we hadden bereid. Er was een overvloed aan smaken en geuren, en het samen eten versterkte de onderlinge band en het gevoel van gemeenschap.

Ik ben dankbaar voor deze mooie dag en voor iedereen die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Samen hebben we een sfeer van liefde, verbinding en saamhorigheid gecreëerd. Het delen van mantra's, het reciteren van Sanskriet gebeden, de wandeling in de natuur en het gezamenlijk eten hebben ons dichter bij elkaar gebracht en ons hart verwarmd.

Deze Sangha dag heeft ons eraan herinnerd dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel en dat we elkaar kunnen ondersteunen en inspireren op ons spirituele pad. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst waarin we opnieuw samen kunnen komen en ons verder kunnen verdiepen in onze spirituele beoefening.