Mantrazingen in Warnsveld

Bezing de oorspronkelijke bron met Moola Mantra

Prem Mallika

4/29/20231 min read

Om - de eerste trilling ontstaan vanuit de trilling loosheid wordt weergegeven met de oerklank Om.

Sat Chit Ananda - Bestaan, Ware Kennis en Gelukzaligheid. Vaak wordt die Ene zonder een tweede, de bron, het oorspronkelijke en grenzeloze op deze manier omschreven.

Parabrahma- Het hoogste creërende principe.

Purushotama- Purusha is het mannelijke principe dat voor bewustzijn staat en altijd samen is met Prakriti, het vrouwelijke principe dat voor de creatie of de natuur staat. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zoals vuur met zijn hitte of de kou in ijs. Purushotama is een andere naam van Vishnu, het principe dat deze creatie in stand houdt.

Paratma- Atma is ziel. Paratma is de hoogste ziel

Sri Bhagavati- Het Goddelijke in vrouwelijke vorm

Sri Bhagavate- Het Goddelijke in mannelijke vorm

Mantrazingen in Warnsveld

Op Zaterdagavond 22 april hebben we heerlijk samen mantra's gezongen in Warnsveld. Bij deze een mooie uitvoering van de Moola Mantra met Erna (zang, gitaar), Herman (viool), Malini (dholak) en Prem Mallika (zang, harmonium).

De Moola Mantra is een krachtige mantra die de bron bezingt, van waaruit alles ontstaat, met verschillende Sanskriet woorden:

Deze mantra bezit een zeer krachtige spirituele vibratie doordat alle woorden verwijzen naar het Hoogste Goddelijke principe waar alles uit voort komt. Dit principe kan niet in woorden uitgedrukt worden, omdat het voorbij alle woorden gaat. Het gaat voorbij het denken en valt niet te pakken met je geest. Vandaar dat er zovele woorden voor bedacht zijn om als richtingaanwijzer te dienen in de richting van die Ene. Uiteindelijk kun je dit hoogste Goddelijke principe alleen maar ervaren in Samadhi, daar waar alle gedachten stoppen en je versmelt met die ene Bron. Dan ben je terug in de Eenheid; terug Thuis!