Mantra-zang avond in Beekbergen

Luister naar de mantra 'Hara Mahadeva' - een ode aan Shiva

Prem Mallika

3/23/20231 min read

Mantra-zang bijeenkomst in centrum de 'Bronkracht' in Beekbergen

Op 17 maart jl. hebben we weer heerlijk samen mantra's gezongen in Beekbergen. Het was een mooi samenspel met zang, harmonium, gitaar en viool. In deze video kun je luisteren naar de mantra 'Hara Mahadeva'. Een vrolijke mantra ter ere van Shiva. Twee namen van Hem worden bezongen: Mahadeva en Bolenath.

Mahadeva betekent de Grootste God. Hij wordt als zo belangrijk aangeduid omdat Hij alle onwetendheid of duister wegneemt om ruimte te scheppen voor het innerlijk weten om zich te manifesteren. Hij is de enige God die bereid is alle duisternis of gif van de wereld tot zich te nemen en te transformeren. Door dit gif is Zijn keel blauw gekleurd en wordt Hij vaak Neelkanta (blauwe keel) genoemd.

Bolenath is Shiva in Zijn meest toegankelijke en onschuldige vorm. Hij danst als een kind naakt rond op de crematiegronden. De naaktheid laat Zijn puurheid zien. Hij is heel makkelijk tevreden te stellen met eenvoudige offers. Zelfs een glaasje water is voor Hem voldoende om al je wensen uit te laten komen. Daarom is Hij populair in de armere lagen van de bevolking in India.