Mahasamadhi Sri Bhagavan

Sri Bhagavan heeft Zijn lichaam verlaten op 27 mei 2023

Prem Mallika

6/12/20231 min read

Mahasamadhi Sri Bhagavan

Op 18 mei, Hemelvaartsdag, reisden we met spoed naar India om de laatste dagen bij onze spiritueel leraar Sri Bhagavan te kunnen zijn. Hij lag al sinds 2 mei op de intensive care en de situatie verslechterde. Ik ben eeuwig dankbaar dat ik deze beslissing zo ad hoc gemaakt heb en de laatste week dat Hij nog in het lichaam was dichtbij heb kunnen zijn! Ook al voelde de hele reis als een surrealistische droom en zal het nog wel even duren voordat het allemaal is ingedaald.

Op 27 mei om 15.35u is Sri Bhagavan in Mahasamadhi gegaan, ofwel heeft Hij het lichaam verlaten om op te gaan in de Eenheid. Daarna volgde de crematie de dag erop en was het tijd voor een 11 daagse rouwperiode. Deze periode is afgerond met 3 dagen van allerlei ceremoniën.

Wat een ervaring om dit allemaal mee te maken en wat een mooie manier om samen het grote verlies te kunnen dragen en te verwerken.

Beloved Bhagavan, wat zal ik je missen! Je liefdevolle lach, je alleszeggende stiltes, je ongekende spirituele kracht!

Maar ook al is het gemis groot, ik voel je zo sterk, overal... binnenin me, om me heen en ik zie je in alles en iedereen weerspiegelt... Je draagt me nog meer dan ooit. De onzichtbare Geliefde voor altijd aanwezig. Diepe dankbaarheid en verwondering! Jai Bhagavan